Меню
company logo
ХНЕУ ім. С. Кузнеця

Взаємодія зі стейкхолдерами

У рамках вивчення освітньої компоненти “Комп’ютерна графіка та обробка зображень“ 28 жовтня 2023 відбулась онлайн-зустріч з графічним дизайнером Вадимом Петреченком, який розповів про власний досвід розробки дизайнів та інтерфейсів, показав реальні проєкти, а також власні pet project.

Кафедра інформатики та комп’ютерної техніки дякує Вадиму Петреченку за цікаву лабораторну роботу!


У рамках освітньої компоненти “Веб-дизайн” 02.10.2023 року для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня 3 року навчання спеціальності 126 “Інформаційні системи та технології” ОПП “Інформаційні системи та технології” на лабораторну роботу, яка проводилась дистанційно, було запрошено Віктора Кисельова, який зараз займає позицію Head of Sales в компанії Disputeur.

У рамках теми лабораторної роботи “Основи роботи у Figma. Анімація“ Віктор Кисельов поділився своїм досвідом створення дизайну сайтів у Figma на реальному прикладі, розповів які основні плагіни він найчастіше використовує в своїй роботі, показав як ними користуватися на практиці та розкрив їх основні можливості. Також в рамках теми лабораторної роботи частина заняття була присвячена створенню анімації у Figma та студенти мали змогу на практиці синхронно з Віктором створити найпростішу анімацію та одразу отримати відповіді на питання, які виникали в ході виконання завдання.

Кафедра інформатики та комп’ютерної техніки висловлює вдячність Віктору Кисельову за цікаве практичне заняття та бажає нових здобутків в професійній діяльності та навчанні!


21 вересня 2023 року відбулась презентація результатів проекту ІТ-кластеру щодо сертифікації ІТ-дисциплін. На презентації були присутні провідні ІТ-фахівці та представники університетів Харкова (зокрема, зав. кафедри інформатики та комп’ютерної техніки ХНЕУ ім. С. Кузнеця проф., д.т.н. Сергій Удовенко)

Проєкт “Система сертифікації ІТ-дисциплін“ — інноваційний проєкт, спрямований на забезпечення якості й актуальності навчання в галузі інформаційних технологій. Цей проєкт націлений на вдосконалення змісту навчальних програм, адаптацію їх до сучасних вимог ринку праці й забезпечення підготовки студентів з урахуванням найновіших технологічних та індустріальних тенденцій. Це тільки початок! Будемо брати участь у проектах ІТ-кластеру і надалі!


ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ “СТУДЕНТ В ІТ: ЩО РОБИТИ, ЩОБ СТАТИ РМ?“ PROJECT MANAGER NIX SOLUTIONS ПІДДУБНОГО ОЛЕКСАНДРА

У рамках освітньої компоненти “Управління ІТ-проектами” 11.04.2023 року онлайн було проведено гостьову лекцію для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня 3 року навчання спеціальності 126 “Інформаційні системи та технології” ОПП “Інформаційні системи та технології” Project Manager NIX Solutions Піддубним Олександром на тему “Студент в ІТ: що робити, щоб стати РМ?”. Тема гостьової лекції була присвячена питанням формування навичок у Project Manager. Олександр Піддубний обговорив питання потреби вищої освіти для ІТ спеціалістів, розглянув основні професії в ІТ, особливості співбесіди та процевлаштування в ІТ.


У рамках освітньої компоненти “Управління ІТ-проєктами” 21.02.2023 відбулась міні-лекція QA Engineer ІТ компанії “Globaldev” Катерини Пелих для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньої програми “Інформаційні системи та технології” 3 року навчання.

Тема міні-лекції була присвячена сучасним інформаційним технологіям, що використовуються для тестування. Катерина Пелих розповіла про особливості тих інформаційних технологій, які наразі використовуються для тестування додатків проєктів, здобувачі вищої освіти обговорили рішення кількох практичних кейсів, які їм запропонувала пані Катерина. Протягом міні-лекції Катерина Пелих зазначала  практичну спрямованість й доцільність використання тієї чи іншої інформаційної технології та надавала практичні  поради студентам.

Кафедра інформатики та комп’ютерної техніки висловлює слова вдячності Катерині Пелих за цікаву та змістовну міні-лекцію та бажає пані Катерині подальших успіхів у діяльності та стрімкого кар’єрного зростання!


На кафедрі інформатики та комп’ютерної техніки в рамках дисципліни “Основи проектування інформаційних систем” 13.12.2022 було проведено міні-лекцію Software engineer компанії “Dev-Optima” Юрієм Аверіним для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньої програми “Інформаційні системи та технології” 3 року навчання.

Протягом міні-лекції розглядались питання особливостей проектування систем різного функціонального призначення у сучасних ІТ-компаніях. Були розглянуті основні сучасні інструменти для проектування систем.

Кафедра інформатики та комп’ютерної техніки висловлює слова вдячності Юрію Аверіну за цікаву та змістовну міні-лекцію в умовах відключення світла та бажає пану Юрію професійного розвитку та нових цікавих проєктів!


На кафедрі інформатики та комп’ютерної техніки в рамках дисципліни “Вступ до фаху” 16.11.2022 відбулась міні-лекція випускниці 126 спеціальності, Front-End developer ІТ компанії “Intellias” Ірини Коваленко для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньої програми “Інформаційні системи та технології”. Тема міні-лекції була присвячена питанням участі здобувачів вищої освіти у програмах академічної мобільності Erasmus+ та розвитку soft skills для професійної діяльності ІТ-спеціалістів.


На кафедрі інформатики та комп’ютерної техніки для проведення практичного заняття з дисципліни “Вступ до фаху” 28.09.2021 були залучені від роботодавців ОПП “Інформаційні системи та технології” представники ІТ-фірми “ML Project”, яка надає повний спектр ІТ -послуг для планування, створення та запуску програмного продукту.

Спеціалісти компанії в ході дискусії зі студентами спеціальності 126 “Інформаційні системи та технології” першого (бакалаврського) рівня обговорили актуальні питання якості навчання за обраною спеціальністю та працевлаштування майбутніх спеціалістів, а також особливості складання резюме ІТ-спеціаліста та вимоги роботодавців до потенційних співробітників фірми.

Представники ІТ-фірми “ML Project” навели перелік основних мов програмування та програмного забезпечення, якими повинен володіти майбутній ІТ-спеціаліст. Особливу увагу роботодавці приділили формуванню у майбутніх спеціалістів як професійних навичок так й “softskills”. Здобувачі вищої освіти були задоволені цікавою зустріччю й вдячні спеціалістам фірми “ML Project” за корисну інформацію!